signatura_PNC2022.jpg
21/09/2023

Belda i Sanjosex commemoren amb una gira el disc 'Càntut', que aquest divendres es publica en vinil

Aquesta tardor, Belda i Sanjosex es retroben per commemorar l’edició en vinil del disc Càntut, el primer de la col·lecció discogràfica del projecte de recuperació de cançons de tradició oral. El disc, que compta amb diversos continguts extra, es posarà a la venda aquest divendres 22 de setembre, i durant la tardor, el grup oferirà concerts a Barcelona, Perpinyà, Vic, Cassà de la Selva, Porrera i Porreres (Mallorca), entre d’altres.

L’any 2016, Carles Belda i Carles Sanjosé, Sanjosex, publicaven el disc Càntut, el primer de la col·lecció discogràfica del projecte de recuperació de cançons de tradició oral, de la mà de Bankrobber. Els dos Carles van submergir-se de ple en el cançoner en línia Càntut. Cançons de tradició oral, que llavors aplegava un miler d’enregistraments -ara ja en són més de 1.700-, i entre tots van escollir les quinze cançons que acabarien configurant el disc que, en clau d’homenatge, van batejar amb el mateix nom que el projecte. Dos músics osonencs, la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús, es van sumar a l’aventura per tal de transportar aquest cançoner a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda.

El disc i l’espectacle van tenir una rebuda excel·lent. Va guanyar de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional i, posteriorment, va rebre el Premi Enderrock al millor disc folk de l’any. I van protagonitzar una extensa gira de 50 concerts, el darrer dels quals al Hong Kong Arts Festival.

Ara, gairebé set anys després d’aquella aventura, el grup es retroba per reviure l’espectacle als escenaris per commemorar la reedició, per primer cop en vinil, del disc original de Belda i Sanjosex. Una reedició que s’acompanya de continguts extra, com ara una entrevista retrospectiva del projecte amb Carles Belda i Carles Sanjosé, i també una entrevista realitzada l'any 2016 per els dos artistes a Lluís Carbó Sacot de la Colla dels Tranquils d'Esclet (Cassà de la Selva).

D’octubre a desembre, s’han confirmat sis concerts de Belda i Sanjosex, que actuaran acompanyats de Coloma Bertran al violí i cors, i de Jordi Casadesús al baix, la guitarra, els teclats i les bases. Es tracta de l’Auditori de Barcelona (sala 2) el divendres 20 d’octubre; la Casa Musical de Perpinyà, el dissabte 4 de novembre; el Teatre l’Atlàntida de Vic, el divendres 10 de novembre; el Festival Càntut a Cassà de la Selva, el 17 de novembre; el Festival Terrer de Porrera, el 2 de desembre; i Porreres, a Mallorca, el 16 de desembre dins el festival Tardoral. Les entrades que ja s'han posat a la venda es poden adquirir aquí i el disc en vinil, aquí. Pel que fa a les entrades per al Festival Càntut i Perpinyà, pròximament es posaran a la venda.

Belda i Sanjosex commemoren amb una gira el disc 'Càntut', que aquest divendres es publica en vinil