signatura_PNC2022.jpg
24/10/2023

Primeres confirmacions del Festival Càntut

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral avança algunes de les propostes que es podran veure a la setena edició del Festival, que tindrà lloc del 17 al 19 de novembre a Cassà de la Selva. Es tracta de Belda i Sanjosex, Eliseo Parra, i Alba Careta i Henrio. Les entrades per a aquests espectacles es posaran a la venda demà, dimecres 25 d’octubre a les 10 del matí aquí.

Una de les propostes que es podran veure al festival és un dels concerts de la gira de retrobada de Belda i Sanjosex, per commemorar la reedició en vinil del disc Càntut. L’any 2016, Carles Belda i Carles Sanjosé, Sanjosex, publicaven el primer treball de la col·lecció discogràfica del projecte de recuperació de cançons de tradició oral, de la mà de Bankrobber. Els dos Carles van submergir-se de ple en el cançoner en línia, que llavors aplegava un miler d’enregistraments i entre tots van escollir les quinze cançons que acabarien configurant el disc que, en clau d’homenatge, van batejar amb el mateix nom que el projecte. Dos músics osonencs, la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús, es van sumar a l’aventura per tal de transportar aquest cançoner a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda. Ara, gairebé set anys després d’aquella aventura, el grup es retroba per reviure l’espectacle als escenaris per commemorar la reedició, per primer cop en vinil, del disc original. Actuaran el divendres 17 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a La Sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva (15 € anticipada / 18 € taquilla).

L’endemà serà el torn del músic i investigador nascut a Valladolid Eliseo Parra, un dels grans noms en el camp de la divulgació i l’estudi de la música tradicional de la península ibèrica. En aquest concert de comiat dels escenaris, oferirà Diacrónico, un recorregut pel camí de la vida mitjançant les cançons emblemàtiques de la seva carrera, així com d’altres de nova composició. Sonaran cançons en llengua castellana, gallec, euskera i català que han acompanyat diverses generacions d’amants de la cançó folk. El concert tindrà lloc el dissabte 18 de novembre a 1/4 de 8 del vespre a la Sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva (20 € anticipada / 23 € taquilla) i serà la presentació de l’espectacle a les comarques gironines, a més de l’últim concert a Catalunya.

També s’ha confirmat el concert d’Alba Careta i Henrio, el diumenge 19 de novembre a les 6 de la tarda la Sala del Centre Recreatiu de Cassà de la Selva (8 € anticipada / 11 € taquilla). La trompetista i cantant de jazz i el cantautor i productor oferiran, juntament amb el guitarrista Santi Careta, presentaran oficialment el disc Udolç, el tercer treball discogràfic de la col·lecció del Càntut. L’àlbum, que es posarà a la venda el pròxim 2 de novembre, recupera les cançons de bressol utilitzades en els moments més tendres de la criança i que han passat de generació en generació amb l’objectiu de tranquil·litzar i adomir els infants. Una proposta nascuda del projecte Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons, de la qual ja es va poder veure un tastet en la darrera edició del festival i que ara arriba a Cassà de la Selva amb tota la seva dimensió.

Les entrades per a aquests tres espectacles es posaran a la venda demà, dimecres 25 de novembre a les 10 del matí aquí.

Primeres confirmacions del Festival Càntut