signatura_PNC2022.jpg

Presentada la programació de l’Hostal Càntut, sopars per cantar

Written by

L’Hostal Càntut torna a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri per recuperar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes. El 7, 8 , 9, 14, 15 i 16 de juliol tindran lloc els sopars per cantar amb Germà Negre, El Pony Pisador, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Les Anxovetes, i un Sopar de cantadors i cantadores dinamitzat per Gemma Pla. Els artistes, que no oferiran el seu format habitual de concert, interpretaran peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades es posaran a la venda a partir de les 15 h en aquest enllaç.

El tret de sortida de l’Hostal Càntut el donaran Les Anxovetes (dimecres 7 de juliol), una formació en clau femenina dedicada a les havaneres. L’endemà serà el torn de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (dijous 8 de juliol), que trenta anys després de la seva formació continuen reivindicant una manera original de recuperar el repertori de tradició oral. Per segon any, la formació banyolina Germà Negre (divendres 9 i divendres 16 de juliol) serà la banda resident de l’Hostal Càntut, a més dels coorganitzadors de l’esdeveniment. La setmana següent, tindrà lloc l’actuació d’una de les bandes més peculiars de l’escena folk actual, El Pony Pisador (dimecres 14 de juliol), i també es tornarà a celebrar el Sopar de cantadors i cantadores (dijous 15 de juliol), enguany dinamitzat per la cantant Gemma Pla.

Després d’una primera edició amb una gran acollida per part dels participants, l’Hostal Càntut arriba per seguir explorant el repertori de cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives que es troben en el cançoner en línia. En una època en què, a poc a poc, s’ha anat arraconant el fet de cantar del nostre dia a dia i totes aquelles cançons que l’acompanyaven, i ens hem tornat consumidors passius de música, només escoltant els qui es dediquen a cantar, els sopars per cantar volen reinterpretar aquella vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes, recollint el millor del passat i actualitzant-lo al segle XXI.