Cantarelles

Cantarelles

Després de diverses formacions arreu del territori català durant l'any 2019, el percussionista Santi Serratosa, creador del Mètode SSM, oferirà dos nous cursos de percussió corporal amb cançons de tradició oral a partir del repertori del cançoner del Càntut.

El primer curs tindrà lloc el pròxim 21 d'agost a Les Preses (La Garrotxa), dins del Campus Ésdansa'T organitzat per Ésdansa, el festival de la dansa d’arrel tradicional que enguany celebra la seva 38a edició del 20 al 23 d’agost de 2020. Per a més informació i inscripcions, consulteu aquest enllaç

El segon curs tindrà una durada de 12 h i es realitzàra els dies 19 i 20 de desembre a l'Espai Marfà de Girona. Organitzat per Harmony Games, l’horari del curs serà de 10 h a 14 h i de 15:30 h a 19:30 h el dissabte 19; i de 10 h a 14 h el diumenge 20 de desembre, i tindrà un cost de 95€. Trobareu tota la informació sobre el curs i les inscripcions en aquest enllaç.

En ambdues formacions, els participants realitzaran una sèrie d'exercicis i dinàmiques de percussió corporal basades en el patrimoni musical del Càntut, cançoner que recull el repertori de cançons populars i tradicionals de les comarques gironines, i que es pot trobar a www.cantut.cat. Les classes realitzades per Santi Serratosa tindran com a base el Mètode SSM, on es treballarà la improvisació, la creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el propi cos; l’expressió i moviment corporal; les propietats del ritme i el llenguatge musical a través de la percussió corporal; la coordinació i percepció corporal; la capacitat de concentració i atenció mitjançant percussió corporal; i les cançons des de l’òptica de la percussió, entre d’altres.

El projecte Càntut tanca amb èxit l’Hostal Càntut, la nova iniciativa que ha tingut lloc aquest juliol a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri: sis sopars per cantar amb artistes que han ofert peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en acústic. Del 8 al 17 de juliol hi han participat Germà Negre (3 nits), Carles Belda i Joan Garriga, membres de Roba Estesa, i un Sopar de cantadors i cantadores.

La nova iniciativa ha obtingut una molt bona acollida per part del públic, com ho demostra el fet que s’han exhaurit les entrades dels sis sopars cantats, i també per la gran participació per part dels assistents, d’edats i procedències diverses, que n’han estat plenament protagonistes. Una proposta transversal, de proximitat i que proposa una altra manera d’entendre la música. Així, s’han assolit els objectius amb els quals va néixer: trobar espais i moments per cantar en comunitat, recuperar l’esperit d’aquells hostals i tavernes on es reunien els homes per beure, menjar i cantar, i fer viu el repertori popular i de tradició oral de casa nostra. 

La banda de folk banyolina Germà Negre ha estat l’encarregada de dur a terme els tres primers sopars cantats, que han fet cantar i participar el públic amb cançons com La dama d’Aragó, El Gitano, Jota del peix barato, o Filomena, entre moltes altres. La quarta nit ha estat protagonitzada pels músics Joan Garriga i Carles Belda que, amb només dos acordions i les seves veus, han propiciat grans moments de cants conjunts amb el públic, fins i tot amb garrotins i moments de glosa. El Sopar de cantadors i cantadores ha estat la proposta més diversa, amb persones vingudes d’arreu de Catalunya amb grans inquietuds per fer viure el repertori de tradició oral de tot el territori, que ha arrencat amb el cant col•lectiu Quina taula tan ben parada. La primera edició ha acabat amb la proposta de diverses membres del grup de folk Roba Estesa, que han ofert cançons populars i part del seu repertori habitual, entre d’altres: La clavellinera o La presó de Lleida

 

Després de tres nits amb Germà Negre com a protagonistes, aquest dimecres 15 de juliol, l'Hostal Càntut reobre les seves portes. Fins al 17 de juliol, hi passaran Carles Belda i Joan Garriga, el Sopar de cantadors i cantadores, i diverses membres de Roba Estesa, que oferiran un repertori basat en cançons populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Totes les entrades per als sopars-concerts, que tenen lloc a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri, estan exhaurides.

 

Aquest dimecres 8 de juliol arrenca l’Hostal Càntut. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Després d’exhaurir les entrades de dos dies en menys de 24 hores i d’obrir una nova sessió (també exhaurida), la banda de folk banyolina Germà Negre serà l’encarregada de donar el tret de sortida als sopars-concerts de l’Hostal Càntut. En concret, el dimecres 8, el dijous 9 i el divendres 10 de juliol. El dimecres 15 de juliol hi participaran dos músics de llargues i reconegudes trajectòries: Carles Belda (Pomada, Belda i el Conjunt Badabadoc...) i Joan Garriga (Dusminguet, La Troba Kung-Fú...), que s’armaran amb les acordions diatòniques per tocar junts cançons populars (entrades exhaurides). El dijous 16 de juliol serà el torn del sopar de cantadors i cantadores, una sessió participativa amb nombrosos convidats, per la qual queden molt poques entrades disponibles (25 € // www.cantut.cat). Finalment, per tancar l’edició, el divendres 17 de juliol l’Hostal Càntut comptarà amb la participació d’algunes membres del grup tarragoní de folk Roba Estesa, amb les entrades també exhaurides. 
 

Les entrades per a la nova sessió de Germà Negre del dimecres 8 de juliol i per Roba Estesa del divendres 17 de juliol a l'Hostal Càntut s'han exhaurit. Amb aquestes ja són cinc les propostes que han esgotat totes les localitats. Pel que fa al Sopar de cantadors i cantadores del dijous 16 de juliol, queden poques entrades. L’Hostal Càntut es durà a terme del 8 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades (25 €) es poden adquirir aquí.

Després d'exhaurir en 24 hores les dues sessions programades de Germà Negre a l'Hostal Càntut, s'obre una nova sessió per al dimecres 8 de juliol a les 20:30 h. La banda de folk banyolina és una de les protagonistes dels sopar-concerts que el projecte Càntut ha engegat per aquest juliol al Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Pel que fa a la resta de propostes, també estan esgotades les localitats per a Carles Belda i Joan Garriga, i es venen a molt bon ritme les de Roba Estesa i Sopar de cantadors i cantadores. Les entrades ja són a la venda i es poden adquirir aquí.

Les entrades per al sopar-concert de Germà Negre del dijous 9 de juliol i per Carles Belda i Joan Garriga del dimecres 15 de juliol a l'Hostal Càntut s'han exhaurit. Amb aquestes ja són tres propostes que esgoten totes les localitats. Pel que fa al Sopar de cantadors i cantadores del dijous 16 de juliol, i Roba Estesa del divendres 17 de juliol, s’estan venent a molt bon ritme. L’Hostal Càntut es durà a terme del 9 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades (25 €) es poden adquirir aquí.

Les entrades per al sopar-concert de Germà Negre del divendres 10 de juliol a l'Hostal Càntut s'han exhaurit. Pel que fa a la resta de propostes, les localitats s'estan venent a molt bon ritme (Germà Negre dijous 9 de juliol, Carles Belda i Joan Garriga el dimecres 15 de juliol, Sopar de cantadors i cantadores el dijous 16 de juliol, i Roba Estesa el divendres 17 de juliol). L’Hostal Càntut es durà a terme del 9 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. Les entrades (25 €) es poden adquirir aquí.

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta una nova producció pròpia: l’Hostal Càntut. Uns sopars per cantar, amb artistes que oferiran cançons populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic (no oferiran el seu format habitual de concert). La banda de folk banyolina Germà Negre serà una de les protagonistes d’aquests sopars-concerts. En concret, el dijous 9 i el divendres 10 de juliol. El dimecres 15 de juliol hi participaran dos músics de llargues i reconegudes trajectòries: Carles Belda (Pomada, Belda i el Conjunt Badabadoc...) i Joan Garriga (Dusminguet, La Troba Kung-Fú...), que s’armaran amb les acordions diatòniques per tocar junts cançons populars. El dijous 16 de juliol serà el torn del sopar de cantadors i cantadores, una sessió participativa amb nombrosos convidats. Finalment, per tancar la primera edició, el divendres 17 de juliol l’Hostal Càntut comptarà amb la participació d’algunes membres del grup tarragoní de folk Roba Estesa.

Les entrades per a l’esdeveniment, que tindrà lloc del 9 al 17 de juliol a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri es posaran a la venda aquest dilluns 22 de juny a les 16 h aquí (25€).

Consulta'n tota la informació

Entrades exhaurides | Recomanat a partir de 6 anys

Antigament, cantar formava part de la vida diària de la majoria de gent. Es cantava treballant el camp, a les festes durant l'any, a la vora del foc, netejant i fent endreça de casa, bressolant els més petits... el cant era habitual i de tothom. Els hostals i les tavernes havien estat uns espais exclusius per cantar: al voltant del vi o d'un bon àpat, grups d'homes entonaven cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives amb l'objectiu de divertir-se o d'ofegar les penes en companyia. Els temps han canviat. A poc a poc, hem anat arraconant el fet de cantar del nostre dia a dia i totes aquelles cançons que l'acompanyaven, i ens hem tornat, sense adonar-nos-en, consumidors passius de música, només escoltant els qui es dediquen a cantar. Des del projecte Càntut volem reinterpretar aquella vella pràctica, recollint el millor del passat i actualitzant-lo al segle XXI.


La primera edició de l’Hostal Càntut es durà a terme del 8 al 17 de juliol de 2020 a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Un sopar per cantar, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic. En aquesta primera edició hi participaran Germà Negre, Carles Belda i Joan Garriga, membres de Roba Estesa i un Sopar de cantadors i cantadores. 

Menú Hostal Càntut 2020: pa amb tomata i embotits artesans de Can Selvatà, amanida de l'hort, botifarra amb mongetes, coca de crema de Cal Flequer, vi de la bóta, cafè i ratafia Russet. Nota: En cas de patir alguna intolerància o al·lèrgia alimentària, o seguir una dieta vegetariana, poseu-vos en contacte amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. com a màxim 48 h abans de l’inici de l’esdeveniment.

 

Pàgina 1 de 11