signatura_PNC2022.jpg

Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons

Després de diverses col·laboracions amb les escoles i instituts de Cassà de la Selva, l’any 2021 el Càntut fa un pas més per esdevenir un projecte de poble i engega la producció Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons. Aquesta proposta, avalada pel Consell escolar municipal, busca la implicació dels alumnes dels cursos superiors de les diverses escoles i instituts del municipi, per tal que realitzin gravacions casolanes de les cançons tradicionals de les seves famílies, amb l’objectiu de conèixer i recopilar el repertori de tradició oral de totes les cultures presents al municipi. Per dur a terme el projecte, s’ha escollit una temàtica protagonista anual.

2021-2022: Càntut al bressol

La temàtica protagonista d’aquest curs s’ha centrat en les cançons de bressol. Una cançó de bressol o de bres, també anomenada “nana” en castellà o “lullaby” en anglès, és una cançó suau que serveix per ajudar als nens i nenes a adormir-se.

Durant aquest primer any s’han recopilat 124 cançons de bressol, a partir de les quals n’han sorgit diverses propostes culturals per a tots els públics que s’han presentat durant la sisena edició del Festival Càntut: el concert de cançons de bressol amb Alba Careta, l’espectacle En Non-non, el follet de la son de Carmina Rabassedas, l’exposició Càntut al bressol, o el concert especial de l’Escola de Música Municipal Pere Mercader.

2022-2023: Càntut i jugut

Durant aquest curs es treballen les cançons de dansa i joc: qualsevol cantarella o cançó associada a una dansa o joc infantil en particular.

2023-2024: Càntut per a celebrar

El curs se centrarà en les cançons de festa, una cançó que es canta en ocasions i jornades especials, o també per celebrar l’arribada d’una època de l’any determinada.

 * Els centres eduactius Aldric, Puig d’Arques i La Salle de Cassà de la Selva han inclòs el projecte Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons en el programa Apadrinem el nostre patrimoni, una iniciativa d’innovació pedagògica impulsada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons