signatura_PNC2022.jpg

Hostal Càntut a la Fira. Dinars per cantar

Antigament, cantar formava part de la vida diària de la majoria de gent. Es cantava treballant el camp, a les festes durant l'any, a la vora del foc, netejant i fent endreça de casa, bressolant els més petits... el cant era habitual i de tothom. Els hostals i les tavernes havien estat uns espais exclusius per cantar: al voltant del vi o d'un bon àpat, grups d'homes entonaven cançons satíriques, polítiques, obscenes i provocatives amb l'objectiu de divertir-se o d'ofegar les penes en companyia. Els temps han canviat. A poc a poc, hem anat arraconant el fet de cantar del nostre dia a dia i totes aquelles cançons que l'acompanyaven, i ens hem tornat, sense adonar-nos-en, consumidors passius de música, només escoltant els qui es dediquen a cantar. Des del projecte Càntut volem reinterpretar aquella vella pràctica, recollint el millor del passat i actualitzant-lo al segle XXI. Un dinar per cantar, organitzat conjuntament amb Fira Mediterrània de Manresa, amb artistes que no oferiran el seu format habitual de concert, sinó peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic.

En aquesta edició del 2023, l'Hostal Càntut a la Fira comptarà amb Clàudia García-Albea i Clara Colom, artistes dedicades al folk, exmembres de la banda Roba Estesa (divendres 6 d’octubre a les 2 del migdia), l’artista i activista aranesa Alidé Sans (dissabte 7 d’octubre a les 2 del migdia), i el grup de música tradicional gallega Os do Fondo da Barra (diumenge 8 d’octubre a les 2 del migdia).

Les entrades tenen un cost de 24,50 € i es poden adquirir aquí. Inclouen l’actuació i el dinar al Bar Els Carlins (C/ de la Sabateria, 3-5, Manresa), amb un mateix menú per a cada dia. L’aforament és limitat, es recomana que els assistents siguin majors de 12 anys, i cal tenir en compte que es compartirà taula amb altres persones.

 

 

 

Hostal Càntut a la Fira. Dinars per cantar