17/11/2018

Aquest diumenge, recta final del Càntut

El Càntut posarà el punt final a la tercera edició aquest diumenge 18 de novembre amb les actuacions de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Balkan Paradise Orchestra, Arnau Tordera i Magí Canyelles i el Vermut cantat. A causa de la previsió meteorològica, algunes activitats previstes a l'aire lliure s'han canviat d'ubicació.

L’última jornada de festival començarà de matí amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials (11 h, Sala Centre Recreatiu, gratuït, aforament limitat). La formació presentarà a les comarques gironines del seu darrer disc, Si són flors, floriran (Discmedi, 2018), un àlbum sobre la terra, l’amor, el compromís i l’actualitat. Una formació que, jugant amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, ens acosten al contrapàs, la sardana, la jota i el ball pla.

A continuació, el Vermut cantat, previst a la plaça de la Coma, es traslladarà al Bar Centre Recreatiu. Es tracta d’una proposta especialment ideada espercialment per al Càntut, que es va iniciar l’any passat i va obtenir una molt bona acollida (13 h, gratuït). Gemma Pla i Àlex Carrera seran els encarregats de dinamitzar l’activitat i proposaran cançons conegudes als assistents amb l’objectiu que deixin la vergonya i els acompanyin a cantar.

A la tarda, es podrà veure per primer cop en terres gironines l’espectacle Les cançons seran sempre nostres, d’Arnau Tordera i Magí Canyelles, una proposta guanyadora del premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en Cultura Popular i Tradicional (17:30 h, Sala Centre Recreatiu, 10 €/13 €).

Tancarà el festival el concert de Balkan Paradise Orchestra, una formació de vent i percussió formada el 2015 que presentarà K’ataka (Microscopi, 2018), el seu últim treball (19 h, gratuït). Guanyadores de la darrera edició del Concurs Sons de la Mediterrània, les components de la BPO mesclen gèneres musicals per oferir noves sonoritats i donar nous aires a les fanfàrries del país. El concert, previst a la plaça de la Coma, tindrà lloc al Bar Centre Recreatiu.

Aquest diumenge, recta final del Càntut