signatura_PNC2022.jpg
23/11/2021

El Festival Càntut tanca la seva cinquena edició

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral ha posat punt i final a la cinquena edició del Festival a Cassà de la Selva, assolint els objectius amb els quals va néixer. Durant tres dies, el municipi gironí ha acollit una vintena d’activitats, entre concerts, presentacions i exposicions, entre d’altres, que han permès explorar el repertori de cançons de tradició oral, posar en valor aquest patrimoni immaterial i buscar espais i moments per cantar en comunitat.

Una trobada intergeneracional per compartir cançons i continuar la cadena de transmissió del patrimoni immaterial del país. Durant tres dies intensos, la cinquena edició del festival ha permès que persones de totes les edats participin d’un projecte col·lectiu, cultural i social que posa en valor la cultura popular del país. Les propostes, d’estils diversos, han fet que s’hi apleguin públics diferents, trencant barreres pel que fa a la concepció de la música d’arrel o tradicional com un àmbit reduït o tancat. La participació del públic en els espais i moments per cantar en comunitat ha estat, també, una de les claus de l’èxit del festival.

De les 19 propostes programades, 7 van exhaurir totes les localitats. Es tracta del concert de Fetus i Jaume Arnella, el Dinar de cantadors i cantadores, el Càntut a taula amb Quedem en Paus i Julivert, l’actuació de Marala, el Biblionadons amb Carmina Rabassedas, el concert de Mayalde i la presentació del llibre-disc Beget. Cançons recollides per Kristin Müller. Pel que fa a la resta, van comptar amb una bona afluència de públic. Destaquen especialment els concerts de Paula Grande i Anna Ferrer, Llavors de fonoll, Reggae per xics o Més lloc per a la fosca, entre d’altres.

Pel que fa a les dues exposicions que s’han instal·lat a Can Trinxeria de Cassà de la Selva amb motiu del Festival Càntut, segueixen obertes. Fins al dijous 25 de novembre es podrà veure Llum a l’ànima. Palmira Jaquetti, que explora la figura, trajectòria i el llegat de a folklorista. I, fins al divendres 3 de desembre, es podrà visitar Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés, un recorregut per les diferents facetes en les quals va destacar el músic i folklorista català.

El Festival Càntut tanca la seva cinquena edició