signatura_PNC2022.jpg

Tanca amb èxit l'Hostal Càntut, sis sopars per cantar

Written by

El projecte Càntut tanca amb èxit l’Hostal Càntut, la nova iniciativa que ha tingut lloc aquest juliol a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri: sis sopars per cantar amb artistes que han ofert peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en acústic. Del 8 al 17 de juliol hi han participat Germà Negre (3 nits), Carles Belda i Joan Garriga, membres de Roba Estesa, i un Sopar de cantadors i cantadores.

La nova iniciativa ha obtingut una molt bona acollida per part del públic, com ho demostra el fet que s’han exhaurit les entrades dels sis sopars cantats, i també per la gran participació per part dels assistents, d’edats i procedències diverses, que n’han estat plenament protagonistes. Una proposta transversal, de proximitat i que proposa una altra manera d’entendre la música. Així, s’han assolit els objectius amb els quals va néixer: trobar espais i moments per cantar en comunitat, recuperar l’esperit d’aquells hostals i tavernes on es reunien els homes per beure, menjar i cantar, i fer viu el repertori popular i de tradició oral de casa nostra. 

La banda de folk banyolina Germà Negre ha estat l’encarregada de dur a terme els tres primers sopars cantats, que han fet cantar i participar el públic amb cançons com La dama d’Aragó, El Gitano, Jota del peix barato, o Filomena, entre moltes altres. La quarta nit ha estat protagonitzada pels músics Joan Garriga i Carles Belda que, amb només dos acordions i les seves veus, han propiciat grans moments de cants conjunts amb el públic, fins i tot amb garrotins i moments de glosa. El Sopar de cantadors i cantadores ha estat la proposta més diversa, amb persones vingudes d’arreu de Catalunya amb grans inquietuds per fer viure el repertori de tradició oral de tot el territori, que ha arrencat amb el cant col•lectiu Quina taula tan ben parada. La primera edició ha acabat amb la proposta de diverses membres del grup de folk Roba Estesa, que han ofert cançons populars i part del seu repertori habitual, entre d’altres: La clavellinera o La presó de Lleida