signatura_PNC2022.jpg

Aquest divendres comença el Festival Càntut a Cassà de la Selva

Written by

Aquest divendres 18 de novembre arriba la primera edició del festival Càntut. Cançons i músiques dels avis, que tindrà lloc a Cassà de la Selva fins al 20 de novembre, amb una vintena d’activitats, entre concerts, xerrades, tallers, presentacions i exposicions.

Amb gran part de les activitats úniques o ideades expressament per al festival i amb l’objectiu de fer viure les cançons de tradició oral, el Càntut arrenca aquest divendres amb el concert de Belda & Sanjosex, que presentaran oficialment el disc Càntut a les comarques gironines (21 h, Sala Centre Recreatiu, 12 €, últimes localitats disponibles). Carles Sanjosé (Sanjosex) i Carles Belda (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc...) han esdevingut els principals ambaixadors del projecte Càntut. Cançons i músiques dels avis, ja que han escollit una quinzena llarga de cançons del cançoner www.cantut.cat, i han portat les tonades a una nova dimensió.

Seguidament, serà el torn d’Els Panxuts & El Ganxet, un concert al Bar Centre Recreatiu (22:30 h, gratuït) de la mà d’Els Panxuts, un autèntic grup de taverna de Cassà de la Selva, que s’acompanyarà d’El Ganxet, un trio sorgit de la banda banyolina Germà Negre. Havaneres, boleros, ranxeres i sardanes, tot amb molt sentit de l’humor.

El Festival també compta amb diverses activitats paral·leles, com la projecció audiovisual Versions Bàrbares, que començarà el mateix divendres a les 19 h i constarà de diverses càpsules audiovisuals que revisen la tradició oral de la mà de la investigadora Barbara Van Hoestenberghe; i l’exposició “Joan Llongueres, la rítmica a Catalunya”, que també s’inaugurarà divendres a les 19 h i que ressegueix la trajectòria del músic i pedagog català Joan Llongueres, una figura que va aportar una visió moderna i trencadora a la pedagogia musical del país i va promoure el sistema d’aprenentatge musical del suís Jacques-Dalcroze, basat en el ritme i el moviment.