signatura_PNC2022.jpg

Nova producció: Carles Belda & Càntut

Written by

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta la quarta producció pròpia, coorganitzada amb l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya): un nou curs de dinamització de cantades amb repertori del Càntut a càrrec de Carles Belda, acordionista diatònic i glosador amb una llarga trajectòria en la docència i la música tradicional i popular.

El taller està creat amb una doble finalitat: per una banda, ensenyar noves eines als docents de música per tal de potenciar el patrimoni popular i tradicional de la cançó popular a les aules i, per l’altra, mostrar aquesta part docent al públic general, de manera que els alumnes assistents gaudeixin amb l'aprenentatge i puguin transmetre aquests coneixements en àmbits més informals. A través del joc, la investigació i la pràctica, durant el taller es treballen continguts com l’oralitat, la memòria, la improvisació i les funcions narrativa, lúdica i higiènica del cant. També es tracta la importància del paper dinamitzador de la persona que canta, així com la gestió de la cantada, els lideratges i la cooperació. Amb el cançoner del Càntut com a base, els continguts es combinen amb exercicis pràctics i tècniques bàsiques d’ensenyament, amb l'objectiu d'aplicar-los principalment en dos àmbits concrets: les escoles i els espais festius menys formals com els bars, les trobades amb amics, els dinars i totes aquelles ocasions que es prestin a cantar en comunitat.

El curs, que té una durada total de 20 hores, tindrà lloc els dissabtes 12, 19 i 26 d'octubre i el 16 de novembre, en horari de matins, a la Sala Galà de Cassà de la Selva (Girona), i finalitzarà amb una mostra del treball realitzat en el festival Càntut, que tindrà lloc del 15 al 17 de novembre. Té un cost de 35 € per als socis de l’AEMCAT (65 € pels no socis) i està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Per formalitzar la matrícula cal inscriure’s en el següent enllaç: www.bit.ly/curscantut2019. Les places són limitades.