signatura_PNC2022.jpg

Primeres confirmacions del Festival Càntut

Written by

El Festival Càntut de Cassà de la Selva prepara la seva tercera edició, que tindrà del 16 al 18 de novembre, i avança algunes de les propostes que s'hi podran veure. Es tracta del concert de Balkan Paradise Orchestra, la presentació a les comarques gironines del nou disc de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, i l’estrena a la demarcació de Girona de l’espectacle Les cançons seran sempre nostres d’Arnau Tordera i Magí Canyelles. Les entrades per a aquest últim espectacle es posaran a la venda demà, dimarts 9 d’octubre, a les 10 h aquí

La Cobla Catalana dels Sons Essencials actuaran el diumenge 18 de novembre a la plaça de la Coma (11 h, gratuït). Serà la primera vegada que presentaran a les comarques gironines el seu quart disc, Si són flors, floriran (Discmedi, 2018), un compendi de cançons sobre la terra, l’amor, el compromís i l’actualitat. Una proposta de fusió de la música catalana, tot explorant timbres que traspassen el sentit del temps i de l’espai.

També serà la primera vegada que es veu a les comarques gironines l’espectacle Les cançons seran sempre nostres, d’Arnau Tordera i Magí Canyelles. El diumenge 18 de novembre a la Sala Centre Recreatiu (17:30 h, 10 € anticipada – 13 € taquilla), Arnau Tordera (compositor, guitarrista i cantant del grup Obeses) i Magí Canyelles (tenorista i multiinstrumentista) presentaran una experiència que ens connectarà amb les nostres arrels.

Tancarà el festival d’enguany la Balkan Paradise Orchestra, el diumenge 18 de novembre a la plaça Petita (19 h, gratuït). Una formació inusual i trencadora, guanyadora de la darrera edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Presenten el seu primer disc, K’ataka (Microscopi, 2018), una fusió de tot allò que les defineix: l’arreu popular, la mescla de gèneres musicals amb els quals han crescut i la descoberta de noves músiques i sonoritats.