Estem treballant en la propera edició del festival, que tindrà lloc del 17 al 19 de novembre de 2017

PRIMERES CONFIRMACIONS

Roger Mas

Roger Mas
Les cançons tel·lúriques

Divendres 17 de novembre
Sala Centre Recreatiu
21 h
16€/19€

El cantautor solsoní Roger Mas segueix interpretant la seva obra més reconeguda, Les cançons tel·lúriquesa (K Indústria Cultural, 2008). Els versos de Jacint Verdaguer, cants religiosos, balls tradicionals i cançons pròpies es mesclen en un disc que busca una línia musical de caire espiritual en sintonia amb la pròpia tradició i altres d’arreu del món.

Amb una veu capaç de magnetitzar-nos i onze músics dalt l’escenari, peces com els Goigs de la Mare de Déu del Claustre de Solsona, el Ball de l’Àliga de la Patum de Berga, mantres propis com La dansa de la serp, o els poemes de Verdaguer com Plus Ultra i Caminant, prenen noves dimensions entre la tradició i la modernitat.

Venda d’entrades

Miquel Gil i Pep Gimeno

Miquel Gil i Pep Gimeno Botifarra
Nus

Dissabte 18 de novembre
Sala Centre Recreatiu
21 h
11€/14€

Són dues de les veus més destacades de la música d’arrel del País Valencià: Miquel Gil, de Catarroja, i Pep Gimeno Botifarra, de Xàtiva. Al llarg de la seva carrera, tots dos han dut a terme un extens treball de camp, aturant-se per escoltar les músiques de la gent del seu territori.

Junts presenten Nus, un espectacle en què només amb veu, guitarra i petites percussions, es passegen pel ric patrimoni musical de les terres valencianes. Un viatge a través d’havaneres, seguidilles, jotes i fandangos, que els dos cantaors enfilen en un to distès, com aquell que canta entre amics. Damunt de l’escenari, molta didàctica, bon humor i un nus d’autèntica complicitat.

Venda d’entrades

Biblionadons

Del sol a la lluna
Biblionadons amb Carmina Rabassedas

Dissabte 18 de novembre
Auditori Sala Galà
11 h
Gratuït (Aforament limitat, amb inscripció prèvia)

Des de sempre, hi ha cançons que ajuden a aprendre i gaudir als més menuts. Si és la mare, el pare o els avis qui canta aquestes cançons, es crea un lligam emocional molt intens amb l’infant. Qui no recorda especialment una tonada o una estrofa que li cantaven de petit?

En aquesta sessió de biblionadons dirigida a infants de 0 a 3 anys i a les seves famílies, Carmina Rabassedas ens acompanyarà per escoltar sons i contes, i cantarem tant les cançons més conegudes com les que, amb el temps, s’han quedat dins d’un calaix. Una oportunitat per viure l’emoció i la màgia de la veu i de la música.

Cal inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 972 46 28 20.

Francesc Tomàs

Taller violí de muntanya
Amb Francesc TomàsPanxito

Dissabte 11 de novembre, de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h
Diumenge 12 de novembre, de 10 h a 13 h
Centre Cultural Sala Galà
Gratuït

Sense papers. Escoltant-les, entonant-les, ballant-les, fent-les sonar amb alegria. Així és com aprendrem algunes de les tonades que solia tocar per fer ballar Pere Sala, en Peret Blanc de Beget i, com ell, molts altres músics tradicionals de poble en aquest taller de violí de muntanya amb Francesc Tomàs Panxito. Tonades que encara es fan servir, que les reconeixem i les estimem.

No importa l’edat, el nivell o la procedència... tots junts ens endinsarem en un món on la tonada és tot ritme, on la dificultat no és un valor, i on l’estil no és un afegit sinó una manera de ser. I viurem com el violí és festa, és nostre i és útil!

Cal inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Peret Blanc de Beget

Peret Blanc de Beget

Exposició
Del divendres 17 al diumenge 19 de novembre, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h
Can Trinxeria
Gratuït

Considerat com l’últim músic sense solfa del país, en Pere Sala (1917-1993) va ser el més virtuós i representatiu d’aquests músics. Amb el seu instrument a coll i anant a peu per pobles, ermites o masies, eren els animadors de festes majors, festes petites, rosers, aplecs, casaments i, fins i tot, matances del porc. El seu repertori era una barreja de temes apresos per tradició dels més vells i d’altres més moderns que memoritzaven de les orquestres de ball, del gramòfon més proper o de la ràdio.

Aquesta exposició, coproduïda amb el festival Ésdansa de les Preses, pretén reivindicar aquests agents cabdals per la dinamització cultural de pobles i veïnats fins als darrers anys del segle XX.